Naam en logo

Binnenstebuiten leven is datgene wat ik als kindercoach nastreef voor en met kinderen. Mijn bedrijfsnaam is dan ook een directe verwijzing naar mijn missie: kinderen leren op jonge leeftijd om van binnen naar buiten te leven.

Voor mijn logo heb ik gekozen voor het blad van de ginkgo biloba (Japanse notenboom). De ginkgo biloba is een boom met een prachtig verhaal. Het is een levend fossiel dat miljoenen jaren oud is. Het is geen naald- of loofboom, maar is de enige overgebleven soort van een aparte boomfamilie, met een geheel unieke bladvorm. De ginkgo biloba heeft meteorietinslagen en klimaatveranderingen getrotseerd en dat wat de dinosauriërs uitroeide leek deze boom alleen maar sterker te maken. De boom staat dan ook symbool voor levenskracht. 

Een unieke boom met een unieke bladvorm dus, die mede dankzij zijn eigenheid al zo ontzettend lang leeft. Ik koppel dit aan de levenskracht die je kunt ervaren als je leert over jouw eigen unieke binnenwereld en jouw eigen pad. Daarbij zijn mijn kernwaarden verbeeld in de bladvorm van mijn logo. ‘Liefde’ door de hartvorm van het blad, ‘groei’ doordat het blad een levend en groeiend symbool is en ‘vrijheid’ door de vleugels die je in de bladvorm kunt herkennen.

Het kleine okergele ginkgo-blad symboliseert de binnenwereld die via de nerven van het grote groene ginkgoblad naar buiten straalt. Aan de buitenrand komt dezelfde okergele kleur terug in een gouden randje. Dit gouden randje staat symbool voor wat het leven ons laat zien als we ons eigen pad volgen. Het leven zit vol met gouden randjes! Tenslotte kan het kleine okergele ginkgo-blad gezien worden als symbool voor het kind. Het grote groene ginkgo-blad staat dan symbool voor zowel de ouder als voor mij als kindercoach.