Voor mijn logo heb ik gekozen voor het blad van de ginkgo biloba (Japanse notenboom). De ginkgo biloba is een boom met een prachtig verhaal. Het is een levend fossiel dat miljoenen jaren oud is. Het is geen naald- of loofboom, maar is de enige overgebleven soort van een aparte boomfamilie, met een geheel unieke bladvorm. De ginkgo biloba heeft meteorietinslagen en klimaatveranderingen getrotseerd en dat wat de dinosauriĆ«rs uitroeide leek deze boom alleen maar sterker te maken. De boom staat dan ook symbool voor levenskracht. 

Een unieke boom met een unieke bladvorm dus, die mede dankzij zijn eigenheid al zo ontzettend lang leeft. Ik koppel dit aan de levenskracht die je kunt ervaren als je jezelf leert kennen en groeit in zelfvertrouwen. Daarbij zijn mijn kernwaarden verbeeld in de bladvorm van mijn logo. ‘Liefde’ door de hartvorm van het blad, ‘groei’ doordat het blad een levend en groeiend symbool is en ‘vrijheid’ door de vleugels die je in de bladvorm kunt herkennen.

Tenslotte symboliseert het kleine okergele ginkgo-blad het zelfvertrouwen dat via de nerven van het grote groene ginkgoblad naar buiten straalt. Aan de buitenrand komt dezelfde okergele kleur terug in een gouden randje. Een vrij leven vol zelfvertrouwen zit vol met gouden randjes!