Mijn verhaal
Ik ben dit werk als kindercoach natuurlijk niet voor niks gaan doen. Als kind was ik zelf ook een gevoelig meisje. Ik was heel erg bezig met mijn omgeving, paste me makkelijk aan en ging daarbij snel aan mezelf voorbij. Op school deed ik het goed, maar ik had het gevoel dat ik heel hard moest werken voor die goede cijfers, zodat ik daarmee waardering zou krijgen. Ik was heel streng voor mezelf en legde de lat hoog. Ik voelde me vaak onzeker en sociale conflicten kwamen altijd keihard bij mij binnen. 
 
Deze patronen hebben doorgezet tot mijn volwassen leven, tot ik op mijn 26e in een burn-out terecht kwam. Het was op. Klaar. Het was een heftige periode én een nieuw begin. Een nieuw begin waarin ik leerde waar mijn hart nou echt sneller van gaat kloppen en wat ik hier nu eigenlijk te doen heb. Over de afgelopen jaren heb ik een heleboel patronen doorbroken en ben ik enorm gegroeid in mijn zelfvertrouwen. Ik ontdekte dat zelfvertrouwen dé sleutel is tot een leven vol vrijheid. Ik groei nog elke dag en mijn leven voelt nu heel anders dan een paar jaar geleden. Het grootste verschil is dat ik het nu mijn absolute en dagelijkse prioriteit maak dat ik me goed voel.
 
En nu voel ik heel sterk dat ik het verschil wil maken voor de gevoelige meisjes van nu. Ik weet als geen ander hoe ze zich voelen en hoe angsten en onzekerheden hen kunnen belemmeren. Het is mijn droom dat er een hele nieuwe generatie meisjes opgroeit met een sterk vertrouwen in zichzelf. Meisjes die zich vrij voelen om te spelen en plezier te maken. En die op hun beurt het verschil gaan maken in de wereld met hun unieke talenten. Want vanuit zelfvertrouwen ontstaan de mooiste dingen. Het is mijn ultieme droom om op deze manier bij te dragen aan een mooie toekomst. En dát is waarom ik kindercoach ben!
Astrid Daemen
Kernwaarden & Talenten
Astrid Daemen

De drie waarden die voor mij het allerbelangrijkst zijn in het leven zijn liefde, groei en vrijheid. Deze kernwaarden vertellen veel over de manier waarop ik als kindercoach werk. Ook sluiten mijn talenten naadloos op deze kernwaarden aan. Je kunt mij omschrijven als liefdevol, gedreven en een tikje rebels. 

Mijn kernwaarde liefde staat voor de liefdevolle verbinding als uitgangspunt in elk contact tussen mij, jouw dochter en jou. Ik ga warm en liefdevol met jullie om en voel jullie goed aan. Het houdt in dat alles er mag zijn en niks te gek is. Ik ben een verbinder en ik geloof in het belang van echte aandacht voor elkaar. Echte verbinding is iets wat er al snel bij in schiet in de drukte van het dagelijks leven. Daarom is daar in mijn praktijk tijd en aandacht voor. Ik ben ervan overtuigd dat liefdevolle verbinding de basis is voor een veilige omgeving waarin geleerd kan worden.

Dit brengt me op mijn volgende kernwaarde: groei. Groeien en ontwikkelen is wat we hier in het leven te doen hebben. Als kindercoach streef ik ernaar dat jouw dochter én jij spelenderwijs zullen groeien in zelfvertrouwen. Voor het belang van groei zet ik mijn gedrevenheid in. Mijn gedrevenheid zorgt ervoor dat ik altijd bezig ben met (bijdragen aan) persoonlijke ontwikkeling. En alles wat ik leer, kan ik weer doorgeven. Mijn  eigen groei in zelfvertrouwen maakt dat ik het verschil kan maken voor jouw dochter. Omdat ik weet waar ze vandaan komt. Het geeft mij boven alles voldoening om deze meisjes te zien groeien in zelfvertrouwen.

Vrijheid betekent voor mij dat je je niet laat leiden door angsten en onzekerheden. Dat je je vrij voelt om je eigen pad te volgen. En dat je vrij bent om te spelen en plezier te maken (ja, ook als volwassene). Ik geloof er heel sterk in dat alle kinderen vrij horen te zijn. Dat is wat mij drijft en wat ik als kindercoach nastreef. Mijn streven naar vrijheid maakt me ook een tikje rebels. Ik ga voor het doorbreken van patronen die niet (meer) helpend zijn en hou me niet bezig met ‘hoe het hoort’.  De vraag die centraal staat in mijn coaching is ‘Hoe kun jij een vrij leven leiden dat het beste bij jou past?

Mijn passie

Mijn passie voor kinderen is al van jongs af aan duidelijk. Toen ik 12 jaar was (en zelf nog een kind) vond ik het al leuk om op jongere kinderen te passen. Later heb ik twee studies gedaan met betrekking tot het onderwerp kinderen: orthopedagogiek en de pabo. Ik vind het heerlijk hoe vrij kinderen in het leven kunnen staan. Vol verwondering en elke dag op ontdekking en avontuur. 

Het grootste deel van mijn leven werk ik al met kinderen. Toch is het een zoektocht geweest op welke manier ik het liefst met kinderen werk. Zowel het werk als orthopedagoog als het werk als leerkracht bleken daar niet bij aan te sluiten. Nu weet ik dat ik graag één op één werk. Op die manier heb ik alle aandacht voor het kind en kan ik me helemaal afstemmen en het verschil maken.

Daarnaast weet ik nu dat ik me als coach wil richten op de krachten en talenten van kinderen. In onze maatschappij is het heel normaal om je te richten op alles wat ondergemiddeld is. Op de problemen die er spelen bij kinderen en op eventuele diagnoses. Naar mijn mening is dit een gemiste kans. Ieder kind is namelijk uniek en bezit krachten en talenten waarmee het iets moois heeft te geven. Ik ben ervan overtuigd dat kinderen zich veel beter ontwikkelen als onze aandacht daar naartoe gaat. Dit is dan ook de manier waarop ik kinderen graag begeleid. Ik zie kinderen in al hun potentie. 

In 2018 besloot ik daarom de basisopleiding tot kindercoach te gaan doen bij Magie van Kindercoaching. Hun visie sluit perfect aan bij die van mij. In deze opleiding heb ik mij ontwikkeld tot een kindercoach met de juiste vaardigheden, kennis én intuïtie. En omdat ontwikkeling altijd naar meer smaakt ben ik, na de verdiepingsopleiding, me op dit moment weer verder aan het ontwikkelen d.m.v. de masteropleiding. 

 

Opleidingen en cursussen:

  • BSc Pedagogische Wetenschappen
  • MSc Orthopedagogiek
  • PABO
  • Basisopleiding Magie van Kindercoaching
  • Verdiepingsopleiding Magie van Kindercoaching
  • Masteropleiding Magie van Kindercoaching (aan het doorlopen)
  • Licentietraining Krachtdierenspel
Astrid Daemen
Groeien in zelfvertrouwen, voor een leven vol vrijheid, spelen en plezier!