Frozen 2

geplaatst in: Uncategorized | 0

⁠⁠Ik zal je een klein geheimpje verklappen: ik ben gek op Disney! Niet alleen om het kostelijke vermaak, maar ook om de wijsheid die in de verhalen zit. Van jongs af aan is die liefde voor Disney voor zowel mij als mijn zusjes al heel sterk geweest. Toen waren het The Lion King, Jungle Book, Pocahontas en de 101 Dalmatiërs. Nu zijn het de live-action remakes, Moana en Frozen. Met ons nieuwe Disney + abonnement kunnen we dus ons hart ophalen!⁠⁠

Deze post gaat over een quote uit Frozen 2. Een fantastische film over de wijsheid van de natuur, de elementen (vuur, lucht, aarde en water), de zoektocht naar jezelf, verlies, magie en (zussen)liefde. ⁠⁠In de film komt Elsa er na een lange ontdekkingsreis achter dat ze zelf degene is waar ze al die tijd naar op zoek is geweest. Ze is zelf het missende puzzelstukje, degene die alles aan elkaar verbindt. ⁠⁠

De eerste keer (in de bioscoop) kwam dit al zo bij mij binnen en toen ik hem gisteren voor de derde keer zag (yes, guilty 🙈) kreeg ik weer overal kippenvel. Want is dit niet het ‘grapje’ van het leven? ⁠⁠

Als kind groei je op en je ouders voorzien je in allerlei behoeftes die je hebt, maar nooit in àl je behoeftes. Er zijn altijd dingen die jij nodig had, waar zij niet aan tegemoet konden komen. Ze deden wat ze konden, maar het blijven ook maar gewoon mensen. ⁠⁠

De behoeftes die niet gezien zijn, kunnen een leven lang om begrip en vervulling blijven vragen. Tot je ontdekt dat JIJ de enige bent die jou volledig kan zien voor wie je bent. En jouw volwassen jij is dus ook degene die jou (en je innerlijk kind) precies kan geven wat jij nodig hebt. ⁠⁠

Sooo, you are the one you’ve been waiting for all of your life! ❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *