Over de naam van mijn praktijk: Binnenstebuiten.

geplaatst in: Uncategorized | 0

De naam van mijn praktijk beschrijft op verschillende lagen wat ik als kindercoach belangrijk vind.

Binnenstebuiten staat voor:
🌱Niet constant bezig zijn met alle prikkels die van buiten naar binnen komen, maar ruimte geven aan alles wat juist van binnen naar buiten wil komen, zoals kwaliteiten, emoties, verlangens, wijsheid, intuïtie, passie & creativiteit.
🌱 Het woord binnenstebuiten is denk ik het meest speelse woord dat ik ken. Spelen is de rode draad die door mijn praktijk loopt. Vanuit spelen ontstaan de mooiste dingen. Met kinderen, maar ook met volwassenen.
🌱 Binnenstebuiten omvat ook het belangrijkste principe waar ik in mijn praktijk mee werk. Het staat voor ‘zo binnen, zo buiten’ en verwijst naar de buitenwereld als afspiegeling van onze binnenwereld. Deze wil ik verder toelichten. ⬇️

Je kunt alleen in de buitenwereld zien wat ook bij jou van binnen speelt. Dit verklaart bijvoorbeeld waarom je ineens overal lampen gaan opvallen, wanneer jij voor een verhuizing met nieuwe lampen bezig bent. Maar het werkt ook op een dieper niveau. Als het jouw overtuiging is dat de wereld een onveilige plek is en je constant op je hoede moet zijn, dan zul jij veel situaties als onveilig interpreteren. Je zult het verdacht vinden als onbekenden te dicht in jouw buurt komen of je voelt je onveilig als er iemand achter je loopt. Maar de manier waarop je de buitenwereld wantrouwt, spiegelt eigenlijk het gebrek aan vertrouwen in jezelf.

Het werkt ook voor de relaties die je hebt met anderen. En kinderen zijn hierin de grootste spiegels van allemaal. De mooie eigenschappen die je in ze bewondert, laten zien welke eigenschappen ook jij in je hebt. Het is een spiegel van jouw potentie. De situaties die jou irriteren (lees: het bloed onder je nagels vandaan halen), laten zien waar jij nog wat kunt leren. Als je dit kunt zien, kunnen deze spiegels een uitnodiging worden om te groeien.

Alles om je heen is een spiegel. Alles is namelijk zoals het is, maar de betekenis die jij eraan geeft zegt iets over jou. Dit Binnenstebuiten-principe is goed nieuws! Het betekent namelijk dat jij de situaties waar je ontevreden over bent kunt veranderen door met jezelf aan de slag te gaan. Dat is wat ik in een traject samen met jullie doe. We maken de spiegels zichtbaar. Die van jou en die van je kind. Zodat jullie ontdekken welke potentie er in je ligt en waar jullie nog wat te leren hebben. Wil je meer weten? Stuur me een berichtje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *