Water 💦

geplaatst in: Uncategorized | 0

Oké confession time! Ik ben van jongs af aan al gék op water. Zwemmen zat er al vroeg in en wedstrijdzwemmen is als kind ook een groot deel van mijn leven geweest. Elke dag trainen (ook voor schooltijd al) en in het weekend wedstrijden. Wat een leventje! Ook in de zomervakanties spendeerde ik hele dagen in het zwembad. Waar anderen lekker langs het zwembad lagen, kon je mij het water echt niet uit krijgen.

Toen ik in 2014 alleen op reis ging begonnen ook de duikkriebels flink op te spelen. Vanaf de eerste duik in Maleisië was ik verliefd en vervolgens haalde ik mijn PADI op Pulau Weh, een fantastisch eiland net boven Sumatra. Sindsdien heb ik Thom aangestoken en hebben we samen op prachtige plekken gedoken. Het ultieme hoogtepunt was de liveaboard in de zee rondom Komodo (Indonesië). Vijf dagen lang rondvaren op een boot en elke dag een stuk of 4 duiken maken (zie filmpje in reacties). Duiken, eten en slapen was het enige wat we deden en de onderwaterwereld is daar magisch. Het was echt mijn hemel!

Ik kan gewoon geen genoeg krijgen van water en duiken en als ik heel eerlijk ben voel ik me meer thuis onder water dan op het land. Het voelt alsof ik thuis hoor tussen de vissen in alle kleuren van de regenboog, de schildpadden, de manta’s (zie filmpje in reacties), de zeepaardjes, de haaien en al dat prachtige koraal. Het is zo bizar dat er gewoon een hele onderwaterwereld bestaat waar we nauwelijks weet van hebben. En dat dit het overgrote deel van de aarde omvat!

Mijn liefde voor water zegt ook veel over mij op een diepere laag. Ik ben echt het allergelukkigst als ik mee kan drijven op de golven van het leven. Als ik geen weerstand heb (hallo valkuil!) en niet tegen de stroom in wil zwemmen. Als ik me focus op me goed voelen en alles lijkt te stromen. Tenslotte geeft water mij een gevoel van gedragen worden en van onderdeel zijn van iets groters. Denk maar aan alle kleine druppels die samen de oceaan vormen.

Mag ik nu alsjeblieft weer snel op reis naar een vette duiklocatie? Ik mis het zoooo!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *