Bubbles

geplaatst in: Uncategorized | 0

Ik ben gek op bellen. Ik heb altijd een mini bellenblaas in mijn jaszak, zodat ik desgewenst een vleugje speelsheid en magie aan mijn dag kan toevoegen (en die van anderen). πŸ˜πŸŒˆ Bellen lijken bijna niet van deze wereld. Ze zijn zo kleurrijk en ongrijpbaar. Zodra je er één pakt, spat hij kapot.

Maar bellen staan ook zo fijn symbool voor mensen. Je hebt bellen in allerlei kleuren en maten. Groot of klein, veel kleuren, 1 kleur of kleurloos. Ook hebben bellen de juiste omstandigheden nodig om lang en kleurrijk te leven. En als je een bel vangt (met je stokje) en van zijn vrijheid berooft, verliest hij zijn kleur en stort hij bij vrijlating keihard ter aarde (probeer maar πŸ˜‰).

Zo mooi dat we als mens eigenlijk veel overeenkomsten hebben met bellen. Groot/klein, dik/dun, donker/licht en allemaal mens. Allemaal hebben we de juiste omstandigheden nodig voor een lang en gelukkig leven. En als we ons gevangen voelen verliezen we onze kleur.

Toch kijken we heel anders naar mensen dan naar bellen. Bij mensen komen ineens allerlei oordelen om de hoek kijken. Oordelen over jezelf of over anderen. Dat je er anders uit zou moeten zien dan je doet. Of dat de ander moet veranderen. Maar bij bellen zeg je ook niet β€˜zeg, paarse bel, waarom ben jij niet oranje?’ Of β€˜grote bel, kun jij niet even wat kleiner worden?’ Nee, het is gewoon een bel en die bel is helemaal perfect zoals hij moet zijn. Je voelt hem vast aankomen, maar dit geldt voor mensen ook. Wat zou het mooi zijn als we net zo oordeelloos naar onszelf en elkaar kunnen kijken als naar bellen. En als kinderen dit op jonge leeftijd leren.

Heb jij kinderen (in je omgeving)? Zou super tof zijn als je de volgende keer bij het bellen blazen vertelt over de overeenkomsten tussen bellen en mensen. Zodat jouw kind weet dat hij/zij precies is zoals hij/zij moet zijn. En ook gelijk ziet waarom. Want een bellenblaas waar alleen maar precies dezelfde bellen uitkomen zou ook maar saai zijn toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *