Mijn ideale doelgroep, daar is ze dan!

geplaatst in: Uncategorized | 0

Vorig jaar stapte ik in de rollercoaster die ondernemerschap heet. En daar komen een heleboel dingen bij kijken. Met ups en downs, gevoed door een grote drijfveer. Om vanuit vrijheid en op mijn manier kinderen te begeleiden bij de thema’s waar ze tegenaan lopen. Maar welke kinderen dan precies? Je wilt niet weten hoe vaak ik deze vraag krijg. Om eerlijk te zijn was het best wel een zoektocht ‘welke kinderen dan precies’. Van welke kinderen ga ik nu helemaal aan staan? Welke kinderen kan ik het allerbeste helpen?

In de krachtdierenmiddag van vorige week viel het kwartje. De zwaan en de muis, daar ging mijn vuur van aan staan. De zwaan die zichzelf meer mag laten zien en de muis die trots mag zijn op haar gevoeligheid. En nu is het plaatje compleet. Mijn ideale doelgroep is het sensitieve, onzekere meisje die veel meer in haar mars heeft dan ze durft te laten zien. Een meisje dat zich snel overprikkeld voelt doordat de buitenwereld keihard binnenkomt. Die het gevoel heeft heel hard haar best te moeten doen om goed genoeg te zijn. Die geen fouten wil maken en veel bevestiging nodig heeft. En die zich af en toe best onveilig kan voelen en dan graag zou wegkruipen in een klein hoekje met een deken over zich heen. Ik voel heel sterk dat ik voor deze meisjes het verschil kan maken. Waarom? Omdat ik zelf zo’n meisje was. Achteraf is het dan ook heel logisch dat ik deze meisjes als de beste kan helpen.

Natuurlijk kreeg ik als meisje wel heel vaak adviezen. Vertrouw op jezelf. Zet jezelf af en toe wat meer op de voorgrond. Maar hoe dan? Wat had ik het zelf fijn gevonden als ik als kind een kindercoach had gehad. Een kindercoach die me dingen liet ontdekken over mezelf en mijn binnenwereld. Om te ontdekken wat mijn krachten zijn en dat ik daar op kan vertrouwen. Iets wat ik zelf nu alsnog ontdekte dankzij De Burn-out. Maar wat zou het mooi zijn als meisjes dit op jonge leeftijd leren, zodat ze echt in hun kracht gaan geloven en dit de rest van hun leven met zich mee nemen. Ja, dat is wat ik wil!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *